Tre alternative former: rund 22cm, kvadratisk 22x22cm og liten langpanne (zenker) 38x25cm.
Bunn |
||||||
Rund | Kvadratisk | Liten langpanne | ||||
180 g | 234 g | 460 g | sukker | |||
2 | 2.6 | 5 | egg | |||
120 g | 156 g | 310 g | hvetemel | |||
2 ts | 2.6 ts | 5 ts | bakepulver | |||
1 ts | 1.3 ts | 3 ts | vaniljesukker | |||
1 ts | 1.3 ts | 3 ts | kanel | |||
45 g | 59 g | 115 g | matolje | |||
150 g | 150 g | 380 g | gulrøtter | |||
Fyll |
||||||
100 g | 200 g | 500 g | Tine Kremgo’ naturell (eller Philadelphia) | |||
30 g | 60 | 150 | mykt smør (la stå i romtemperatur en time) | |||
90 g | 180 g | 500 g | melis | |||
4 ts | 8 ts | 16 ts | vaniljesukker |
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt og vend inn de tørre ingrediensene. Finrasp gulrøttene og rør dem forsiktig inn sammen med oljen. Stek på 175 °C i 30-40 min.
Rør sammen fyllet og bre over kaken når den er kald. Obs: Det er viktig at smøret er mykt, ellers blir det smørklumper i kremen.
Legg igjen en kommentar