(til 2 personer)
1/3 (120 g) agurk
1/3 (55 g) rød paprika
1 (130 g) tomat
1/2 (60 g) rødløk
3 blad (55 g) isbergsalat
1/3 liten boks (55 g) mais
1/3 boks (95 g) kidneybønner
35 g pinjekjerner
30 g soltørkede tomater
1 ss balsamicoeddik
5 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper
Rist pinjekjernene i en gryte til de er lysebrune. Finsnitt grønnsakene og bland alt i en bolle. Krydre med salt og pepper. Dersom de soltørkede tomatene er salte er det unødvendig å tilsette ekstra salt. Tilsett eddik og olje og bland godt.
Salaten kan lett gjøres mindre energirik. Ved å fjerne olje, pinjekjerner og bønner fra oppskriften reduseres energiinnholdet med 79% til 209 kcal. Dersom man i tillegg fjerner soltørkede tomater og mais oppnås en reduksjon på totalt 93% til 73 kcal.
Næringsinnhold | ||||||
Pr. 100 g | Hele salaten | Prosent av ADI | ||||
Energi [kJ] | 587 | 4114 | 38 | |||
Energi [kcal] | 141 | 986 | 38 | |||
Protein [g] | 3,25 | 23 | ||||
Fett [g] | 10,6 | 74 | ||||
Mettede fettsyrer [g] | 1,27 | 8,9 | ||||
Cis-enumettede fettsyrer [g] | 6,18 | 43 | ||||
Cis-flerumettede fettsyrer [g] | 2,32 | 16 | ||||
Karbohydrat [g] | 7,66 | 54 | ||||
Stivelse [g] | 3,17 | 22 | ||||
Mono- og disakkarider [g] | 4,04 | 28 | ||||
Kostfiber [g] | 2,55 | 18 | 51 | |||
Vitamin A [RAE] | 41 | 289 | 32 | |||
Beta-karoten [µg] | 496 | 3475 | 58 | |||
Vitamin E [alfa-TE] | 1,98 | 14 | 139 | |||
Tiamin B1 [mg] | 0,09 | 0,62 | 44 | |||
Riboflavin B2 [mg] | 0,06 | 0,42 | 25 | |||
Niacin B3 [mg] | 1,08 | 7,53 | 40 | |||
Vitamin B6 [mg] | 0,09 | 0,66 | 41 | |||
Folat [µg] | 28 | 196 | 65 | |||
Vitamin C [mg] | 18 | 126 | 168 | |||
Kalsium [mg] | 23 | 158 | 20 | |||
Jern [mg] | 1,21 | 8,48 | 94 | |||
Natrium [mg] | 172 | 1202 | 43 | |||
Kalium [mg] | 386 | 2701 | 77 | |||
Magnesium [mg] | 37 | 256 | 73 | |||
Sink [mg] | 0,61 | 4,29 | 48 | |||
Selen [µg] | 0,48 | 3,35 | 7 | |||
Kopper [mg] | 0,12 | 0,80 | 89 | |||
Fosfor [mg] | 87 | 610 | 102 |
Legg igjen en kommentar