(1 brød)
150 g smør
2,5 dl melk
25 g gjær
125 g sukker
500 g hvetemel
350 g rosiner
100 g sukat
100 g fruktblanding eller apsikat/appelsinskal
2 ts kardemomme
1 ts salt
Smelt smøret og tilsett melken. Bland ut gjæren i melken. Rør inn resten av ingrediensene. Elt deigen minimum 3 min i en kjøkkenmaskin på høy hastighet. La heve til dobbel størrelse. Bak ut og legg brødet i en smurt brødform (en normal «1 l» form som rommer ca 1,7 l fungerer fint). Etterhev til ønsket størrelse. Varm ovnen til 225° og skru ned til 175° når brødet settes inn. Steketid 85 min. I noen ovner kan det være nødvendig å dekke brødet med aluminiumsfolie mot slutten av steketiden.
Ferdig stekt har brødet ca 340 kcal / 100 g.
Legg igjen en kommentar