6 eggehviter
250 g sukker
1 pose kakefyll med vaniljesmak uten koking
100 g hakkede mandler
3 dl kremfløte
aprikossyltetøy
Sett ovnen på 170 grader. Pisk eggehvitene til skum. Tilsett sukkeret. Pisk videre til eggehvitene begynner å stivne, men fortsatt er litt flytende. Tilsett kakefyll-pulveret og rør det inn for hånd. Fordel røren i en stor bakepapirkledd langpanne. Strø hakkede mandler over. Stek i 20 minutter. Legg et nytt bakepapir over kaken. Legg en stekeplate opp ned oppå langpannen og bakepapiret. Snu det hele opp ned, og fjern langpannen. Løsne det første bakepapiret forsiktig fra kaken, men la det ligge over kaken til den er kald. Fordel syltetøy over kaken. Stivpisk fløten med litt sukker, og fordel den i et tynt lag over syltetøyet. Rull kaken sammen fra langsiden. Det kan være praktisk å dele den på midten for å få plass på et vanlig kakefat.
Legg igjen en kommentar